SALSA

Salsa is een verzamelnaam voor meerdere dansen, waaronder Merengue, Son Montuno, Bolero, Cha Cha, Rumba, Mambo, etc. Salsa betekent letterlijk ‘saus’. Het is een mix van twee culturen: Afrikaans dansen aan de ene kant en Spaanse invloeden, die terug te vinden zijn in de houding en de taal, aan de andere kant.

Salsa is de dans waar ze in Cuba, Colombia en het Caribisch gebied mee opstaan en mee naar bed gaan. Daar hoort Salsa bij het leven van alledag. In Nederland wordt Salsa steeds populairder. De muziek, het ritme en de vrolijkheid die het uitstraalt maakt steeds meer mensen enthousiast om Salsa te leren dansen.

In Cuba kwamen ritmes samen tot Rumba, Bolero, Mambo etc. Hier vindt de Salsa haar oorsprong, maar in New York kwam de Salsa pas echt tot leven. Vooral de Colombiaanse ‘saleros’ gaven er met de uitgave van cd’s met Latina Musica bekendheid aan de Salsamuziek.

Salsa komt uit de Dominicaanse Republiek en is zeer populair op dit moment. De Salsa, zoals de Merengue, een vrolijke dans die rond de vloer gaat en erg leuk is om tijdens een feestje te dansen.

Muziek: 68 – 72 maten per minuut.
Maat: Vierkwarts maat (4 tellen per maat).

Scroll naar boven